این مطلب آرشیو اتفاقات گذشته به تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۳میباشد
دبیرخانه گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد / متنباز ایران (به اختصار IranFSC) پس از انجام جلسهای حضوری در تاریخ ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۳ با حضور نمایندگان جوامع کاربری مرتبط و شناخته شده از سراسر ایران جهت هماهنگی و تسهیل در جهت نیل به اهداف مشترک این جوامع تشکیل گردید.

دبیرخانه گروههای کاربری نرمافزار آزاد / متنباز چیست؟
اولین گردهمایی دبیرخانه گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد/متنباز سراسر ایران در نوزدهم اسفند نود و سه برگزار شد. در این نشست، نمایندگانی از گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد / متن باز سراسر کشور و فعالین این حوزه، حضور به هم رسانیده و برای فعالیتهای سال آینده خود برنامهریزی کردند.
حاضرین در این جلسه در مورد اهمیت بکارگیری و ترویج درست نرمافزارهای آزاد/متنباز و معرفی صحیح فرهنگ آن در سطح کشور تبادل نظر کردند و به مشکلات فعلی این گروهها برای تعامل با دیگر بخشهای جامعه بویژه بخش خصوصی و دولت اشاره کردند. این جلسه دستاوردهایی نیز در بر داشت که از آن جمله میتوان به ایجاد «دبیرخانه گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد و متن باز» به عنوان دبیرخانهای دائمی با ماهیت غیردولتی اشاره نمود که شامل نمایندگان همه گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد و متنباز در کشور است.
در این جلسه آقایان عباس اسماعیلی، بهنام توکلی و دانیال بهزادی با رای حاضرین به عنوان هیأت اجرایی موقت تعیین شدند تا روند ایجاد این دبیرخانه را پیگیری نمایند. در این بین آقای بهنام توکلی به اتفاق آرا به عنوان دبیر این هیأت انتخاب گردید. این هیأت نگارش پیشنویس اساسنامه، قوانین داخلی و راهاندازی پایگاه وب دبیرخانه را پیگیری کرده و گزارش عملکرد خود را در جلسه فروردین ماه ارائه خواهند نمود.
از اهداف تشکیل این دبیرخانه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد ساختاری منظم جهت هماهنگی فعالیت گروههای کاربری و فعالین این حوزه
- پشتیبانی از فعالیتهای مربوط به گسترش فرهنگ آزادی نرمافزار و اجتماعات کاربری
- فراهم کردن موجودیتی از سوی جامعهی کاربری برای ارتباط با دولت و بخش خصوصی
منبع اصلی: کلیک کنید
گام اول همگرایی، گزارش جلسه اول()
فعالان عرصه نرمافزارهای آزاد / متنباز کشور همیشه به دنبال بهانهای گردهماییهای دوستانه هستند، خواه جشن جلسه دویست لاگ تهران، خواه جشن انتشار اوبونتو، خواه کنفرانس پایتون باشد یا گردهمایی بزرگ زنجان. اینبار به دعوت چندی از فعالان لاگ تهران، این جمع دوستانه و صمیمی دور هم جمع شدند تا با مسئلهای حساس که نیاز به تصمیمگیری و حرکتی جدی داشت روبرو شوند. این جلسه در تاریخ سهشنبه ۱۹ اسفندماه ۱۳۹۳ در محل سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران که به رایگان میزبان برگزاری این جلسه گردید تشکیل شد. در ادامه به شرح کامل ضرورت برگزاری، جزئیات برگزاری و تصمیمات اتخاذ شده میپردازیم.
جمعی از فعالان عرصه نرمافزارهای آزاد/متنباز کشور دعوتنامهای از طرف «مرکز توسعه بکارگیری نرمافزارهای آزاد / متنباز» دریافت نموده که برای روز چهارشنبه مورخ ۱۳ اسفندماه ۱۳۹۳ از آنها برای حضور در جلسهای با محوریت ارائه گزارشی در خصوص اقدامات صورت پذیرفته توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران در حوزه نرمافزارهای آزاد / متنباز و همچنین پیشنهاد طرح ایجاد بنیاد نرمافزارهای آزاد/متنباز (غیردولتی غیرانتفاعی) دعوت به عمل آمده بود.
در میان این جلسه توضیحاتی در مورد پیشنویس طرح «توسعه و به کارگیری نرمافزارهای بومی جهت توانمندسازی صنعت نرمافزاری با بهرهگیری از نرمافزارهای آزاد / متنباز» نیز ارائه گردید که به صورت طبیعی دارای ایراداتی در بخش فنی و حیطه نرمافزارهای آزاد / متنباز و همچنین ایراداتی در برنامهریزی، طرحریزی، بودجهبندی و اهداف تعیین شده داشت.
از مواردی که در این جلسه قابل مشاهده بود عدم یک صدایی جوامع کاربری نرمافزارهای آزاد / متنباز ایران و مشخص نبودن کامل اهداف و خواستههای آنها بود، به طوری که این نقصان، امکان استفادههای فراوانی را برای گروههای دیگر با اهداف مشخص آنها فراهم میآورد. به همین دلیل در شامگاه ۱۹ اسفند، فعالان جوامع کاربری نرمافزارهای آزاد / متنباز ایران جلسهای به منظور هماهنگی، هدفگذاری و یک صدایی جوامع کاربری برگزار نموده و همچنین در کنار آن به بررسی اولیه طرح «توسعه و بکارگیری نرمافزارهای بومی جهت توانمندسازی صنعت نرمافزاری با بهرهگیری از نرمافزارهای آزاد و متنباز» پرداختند.
در ابتدای این جلسه، آقای محمد افاضاتی در مورد دلایل تشکیل این جلسه و لزوم یک صدایی جوامع کاربری ایرانی در این حوزه صحبت نمودند. سپس حاضرین نظرات خود را در مورد تشکیل یک گروه، NGO یا هرگونه سازمان غیرانتفاعی دیگری که بتواند وظیفه هماهنگی و هویتبخشی به جوامع کاربری فعال در این حوزه را بر عهده بگیرد بیان نمودند. همچنین در ادامه بحث، مواردی از طرح پیشنهادی، مطرح و نظرات حاضرین در این مورد بیان گردید و مقرر شد با مشارکت آنلاین حاضرین پس از زمان جلسه، مشکلات این طرح مشخص گردیده و به دلیل نزدیکی به پایان سال، پیشنهاداتی مکتوب در این زمینه حداکثر تا روز کاری بعد به سازمان فناوری اطلاعات ایران ارسال گردد.
یکی از دغدغههای حاضرین جلسه مربوط به اجرای طرح با نتایجی مشابه طرحهای گذشتهٔ در این حوزه که نتیجه عدم استفاده از نظرات متخصصین فعال در این حوزه یا عدم مشارکت دادن جوامع کاربری در جهت اجرای اهداف این گونه طرحها بوده است و همچنین استفاده اشخاص و شرکتهایی از نام گروههای کاربری بدون دخیل بودن آنها در روند این گروهها که منجر به کاهش اعتبار این گروهها در بین سازمانها و جامعه میگردید، میشد.
در انتهای این جلسه مقرر شد تشکلی با عنوان «دبیرخانه گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد / متنباز ایران» ایجاد گردد. با رای حاضرین، آقایان عباس اسماعیلی(ایریکس)، دانیال بهزادی و بهنام توکلی کرمانی به عنوان هیات اجرایی موقت انتخاب گردیدند. همچنین آقای بهنام توکلی کرمانی به اتفاق آراء، موقتا به عنوان دبیر این هیات انتخاب گردید.

جلسه بعدی با دستور جلسه تعیین هیات اجرایی، بررسی و پیشنهاد قوانین داخلی دبیرخانه با دعوت از نمایندگان گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد در اوایل سال ۱۳۹۴ برگزار خواهد گردید. هیات اجرایی موقت نیز تا زمان تعیین هیات اجرایی جدید در سال ۱۳۹۴، مسئولیت پیگیری طرح مورد نظر در سازمان فناوری اطلاعات ایران و ارائه مشاورههای لازم به سازمان، پیگیری مشخص شدن نمایندگان لاگها و جوامع کاربری نرمافزارهای آزاد / متنباز به صورت کاملا شفاف از طریق اطلاعرسانی آن جوامع در داخل وبسایتهایشان و همچنین شناسنایی و دعوت از جوامع کاربری دیگر این حوزه که موفق به حضور در این جلسه نگردیدند را بر عهده گرفتند.
افراد حاضر در این جلسه به شرح ذیل میباشند:
- بهنام احمدخانبیگی (کرج لاگ)
- عباس اسماعیلی (ایریکس-تهران لاگ)
- محمد افاضاتی (پایکان – تهران لاگ – سلام دنیا)
- دانیال بهزادی (اوبونتو ایران – تهران لاگ)
- بهنام توکلی کرمانی (سیتو – سلام دنیا – تهران لاگ)
- مهدی حسنپور (اوبونتو ایران)
- علی خاندانی (کرمان لاگ)
- نوید خزاعی (اصفهان لاگ)
- محمد درویش (تهران لاگ – سلام دنیا)
- محمد دماوندی (سلام دنیا)
- مجید رمضانپور (مشهد لاگ)
- سمیر رحمانی (کرج لاگ)
- پیام صادری (تبریز لاگ)
- مهدی عطائیان (مشهد لاگ)
- علی فارمد (تهران لاگ – سلام دنیا)
- پیمان کریمی (تهران لاگ)
- محمد نبیزاده (زنجان لاگ – زیکانف)
- صادق نقاشزاده (یزد لاگ)
منبع اصلی: کلیک کنید
سوال:
آیا شما میدانید چرا اسم جادی در لیست بالا دیده نمیشود؟🤔
فراخوان عضویت در دبیرخانه (تا ۲۹ خردادماه)
از کلیه گروههای کاربری نرمافزار آزاد / متنباز در سراسر کشور دعوت میگردد با عضویت خود در این دبیرخانه زمینهساز ساختاری منظم جهت هماهنگی فعالیت گروههای کاربری و فعالین این حوزه، انسجام بیشتر جهت پشتیبانی گستردهتر از فعالیتهای انجام شده و فراهم نمودن موجودیتی از سوی جامعهی کاربری برای ارتباط با دولت و بخش خصوصی گردند.
فراخوان شناسایی و عضویت گروههای کاربری مرتبط با نرمافزارهای آزاد/متنباز در دبیرخانه()
بهنام توکلی: به اطلاع میرساند که طبق مصوبه انجام شده در جلسه نخست این دبیرخانه مقرر گردید که شورای موقت دبیرخانه موظف به شناسایی و به عضویت در آوردن سایر گروههای کاربری مرتبط با این حوزه میباشد تا پس از انجام این امر، در جلسهای با حضور کلیه نمایندگان گروههای کاربری نرمافزارهای آزاد / متنباز سراسر کشور اقدام به تشکیل شورای اجرایی رسمی (برای دورهای یکساله) از بین این نمایندگان گردد.
لذا از کلیه گروههای کاربری مرتبط درخواست میگردد که طبق شرایطی که در ذیل اعلام میگردد، درخواست عضویت خود را که شامل اطلاعات
- نام گروه کاربری
- آدرس رسمی وبسایت اطلاعرسانی همگانی گروه
- آدرس صفحهای که نماینده (نمایندگان) گروه معرفی گردیده باشند
- شماره تماس و ایمیل نماینده (نمایندگان) گروه
- زمان تاسیس و تعداد اعضای گروه
میباشد را حداکثر تا پایان روز جمعه مورخ ۱۳۹۴/۳/۲۹ به آدرس ایمیل submit [AT] IranFSC.org ارسال نمایند. (گروههای کاربری در هر زمانی – حتی پس از تاریخ اعلام شده – میتوانند درخواست خود را جهت بررسی و تایید / عدم تایید عضویت آنها در این دبیرخانه را ارسال نمایند، اما گروههایی که تا تاریخ اعلام شده درخواست خود را ارسال نمایند در جلسهای که جهت رایگیری برای ایجاد شورای اجرایی رسمی ۹۵-۹۴ برگزار میگردد حضور پیدا خواهند کرد).
شرایط گروههای کاربری:
- تنها گروههای کاربری مرتبط با نرمافزارهای آزاد / متنباز حق عضویت در این دبیرخانه را دارند و به صورت مشخص اشخصاص و وبسایتها مجاز به عضویت در این دبیرخانه نمیباشند. لازم به ذکر است که انجمنهای گفتگو (فرومها) جزو گروههای کاربری محسوب شوند.
- گروهها و جوامع کاربری بایستی دارای حداقل ۱۰ جلسه برگزار شده، ۱۰ عضو فعال و زمان تاسیس یک ساله باشند.
- (گروهها و جوامعی که بنا به شرایطی خاص دارای شرایط اعلام شده نمیباشند اما خود را عضوی از جوامع کاربری قلمداد میکنند، میتوانند درخواست خود را جهت بررسی ارسال نمایند)
- انجمنهای گفتگو (فرومها) بایستی دارای سابقه یک ساله از شروع فعالیتها و دارای حداقل ۵۰ عضو حقیقی و فعال باشند.
- گروهها و جوامع کاربری بایستی دارای سیستم اطلاعرسانی و عضویت همگانی بوده و منوط به افراد خاصی نباشد.
- نماینده (نمایندگان) آن جامعه کاربری بایستی در صفحهای در سایت رسمی آن گروه معرفی گردیده باشند. لازم به ذکر است نحوه انتخاب نماینده (نمایندگان) ارتباطی با دبیرخانه ندارد و گروههای کاربری در نحوه انجام آن میتوانند به صورت آزادانه عمل نمایند.
منبع اصلی: کلیک کنید
در صفحه بعد برخی از مستندات تصویری/ویدیویی مرتبط با همین موضوع منتشر شده است.